Lehký letní salát s opečenou bagetou
Salátek vhodný do letních parných dnů jako lehký oběd, servírovaný s opečenou bagetou.
Doba přípravy 15 minut
Ingredience
1-2 stonky | cherry rčajčátek |
1 hrst | listů zelených bylinek |
150 g | sýru balkánského tipu |
1 ks | menší salátové okurky |
olivový olej | |
pepř | |
sůl | |
Na dohotovení: | |
1 ks | dlouhé bagety |
1 ks | stroužek česneku |
olivový olej |
Postup
1. Otrhaná, omytá, důkladně okapaná keříčková rajčátka přepůlíme, propláchnuté a okapané listy bylinek natrháme na drobno, okurku nakrájíme na tenká kolečka, sýr nakrájíme na malé kostičky
2. Připravené ingredience hodíme do misky, pokapeme olivovým olejem, mírně okořeníme nejlépe čerstvě umletým pepřem a osolíme
3. Bagetu nakrájíme na plátky a na sucho ji opečeme, z obou stran, jednotlivé plátky mírně potřeme česnekem
4. Jednu až dvě bagety vyskládáme na talířek, hojně posypeme připraveným salátem a ihned podáváme.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz