Malinový punč
Ovocný alkoholický nápoj
Doba přípravy 60 minut
Ingredience
- Citronová šťáva z 1/2 citronu
- Cukr krupice 100 g
- Maliny čerstvé nebo mražené, 250 g
- Rum bílý, 100 ml
- Voda 100+250 m
Postup
Pokud jsou čerstvé maliny, nechat je asi 10 minut povařit ve 100 ml vody. Zmražené nejprve lehce rozmrazit a dobu zkrátit asi na 3 minuty. Směs osladit (pokud jsou maliny příliš kyselé, přidat cukru o něco víse než je v rozpisu), dochutit čerstvě vymačkanou citronovou štávou, rumem a cca 2-3 hodiny nechat odstát při pokojové teplotě. Pak přilít zbylou vodu, vše znovu za stálého míchání přivést k varu a nápoj nechat chvilku povařit. Horkou směs opatrně propasírovat přes jemné sítko, a rozlít do hrnečků na punč.
Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz