Malinový punč

Ovocný alkoholický nápoj

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 60 minut

Ingredience

 

  • Citronová šťáva z 1/2 citronu 
  • Cukr krupice 100 g
  • Maliny čerstvé nebo mražené, 250 g
  • Rum bílý, 100 ml
  • Voda 100+250 m

 

Postup

 

Pokud jsou čerstvé maliny, nechat je asi 10 minut povařit ve 100 ml vody. Zmražené nejprve lehce rozmrazit a dobu zkrátit asi na 3 minuty. Směs osladit (pokud jsou maliny příliš kyselé, přidat cukru o něco víse než je v rozpisu), dochutit čerstvě vymačkanou citronovou štávou, rumem a cca 2-3 hodiny nechat odstát při pokojové teplotě. Pak přilít zbylou vodu, vše znovu za stálého míchání přivést k varu a nápoj nechat chvilku povařit. Horkou směs opatrně propasírovat přes jemné sítko, a rozlít do hrnečků na punč.

 

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz