Malinový sorbet
Zmrzlina připravená z malin, vína, citrónové šťávy a cukru.
Ovocný sorbet. Doba přípravy 30 minut + doba k zamrazení.
Ingredience
450 g | malin |
150 ml | červeného vína |
1 lžíce | citrónové šťávy |
3 lžíce | pískového cukru |
maliny na ozdobení |
Postup
Malinový sorbet
Zmrzlina připravená z malin, vína, citrónové šťávy a cukru.
450 g | malin |
150 ml | červeného vína |
1 lžíce | citrónové šťávy |
3 lžíce | pískového cukru |
maliny na ozdobení |
1. Maliny rozmixujeme a propasírujeme, abychom se zbavili zrníček
2. Přidáme citrónovou šťávu, pískový cukr a promícháme
3. Protlak dáme zmrazit nejméně na 3 hodiny
4. Víno nalijeme do nádoby na ledové kostky a také zmrazíme
5. Zmrzlý protlak necháme na chvíli povolit a pak ho rozkrájíme nožem
6. Protlak a ledové kostky z vína rozmixujeme na krémový sníh.
Doporučení:
Podáváme v širokých pohárech s vysokou stopkou, ozdobený malinami.
Místo malin můžeme použít jahody, rybíz, borůvky, meruňky nebo pomerančovou šťávu.
Poznámka:
Sorbet je zmrzlina připravovaná z ovocného protlaku nebo z ovocné šťávy bez přidání mléka nebo smetany, často však s vínem.
Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/