Marinovaná feta
V olivovém oleji s bylinkami naložené kostky fety nebo balkánského sýra, po dvou dnech servírované s olivami jako studený předkrm nebo svačinka.
Doba přípravy 15 minut + 2 dny marinování
Ingredience
400 g | fety nebo balkánského sýra Naše bio |
100 g | zelených a černých oliv |
2 dl | olivového oleje Billa |
4 ks | stroužky česneku |
1 hrst | nasekaných bylinek (petržel, tymián, bazalka, máta) |
šťáva z jedné limetky | |
zrnka celého pepře | |
sůl |
Postup
1. Sýr nakrájíme na kostičky
2. Z oleje, rozmělněného česneku, bylinek, soli, pepře a limetkové šťávy připravíme marinádu, do které naložíme sýr a necháme 2 dny v chladu odležet
3. Marinovaný sýr podáváme posypaný olivami, chutná výborně s domácím pečivem.
Doporučení:
Sýr vyndejte z lednice minimálně hodinu před konzumací a uvolněte ho z obalu, aby se plně projevila jeho chuť, vůně a konzistence. V kombinaci s bylinkami a olivovým olejem je pro vaše tělo zdrojem kvalitního vápníku a bílkovin.
Poznámka:
Feta - Drolivý řecký měkký sýr vyráběný z ovčího nebo kozího mléka, případně z obou. Připomíná osolený tvrdý tvaroh.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz