Marinovaná feta

V olivovém oleji s bylinkami naložené kostky fety nebo balkánského sýra, po dvou dnech servírované s olivami jako studený předkrm nebo svačinka.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 15 minut + 2 dny marinování

Ingredience

 

400 g fety nebo balkánského sýra Naše bio
100 g zelených a černých oliv
2 dl olivového oleje Billa
4 ks stroužky česneku
1 hrst nasekaných bylinek (petržel, tymián, bazalka, máta)
  šťáva z jedné limetky
  zrnka celého pepře
  sůl

 

 

Postup

 

1. Sýr nakrájíme na kostičky
2. Z oleje, rozmělněného česneku, bylinek, soli, pepře a limetkové šťávy připravíme marinádu, do které naložíme sýr a necháme 2 dny v chladu odležet
3. Marinovaný sýr podáváme posypaný olivami, chutná výborně s domácím pečivem.

Doporučení:
Sýr vyndejte z lednice minimálně hodinu před konzumací a uvolněte ho z obalu, aby se plně projevila jeho chuť, vůně a konzistence. V kombinaci s bylinkami a olivovým olejem je pro vaše tělo zdrojem kvalitního vápníku a bílkovin.

Poznámka:
Feta - Drolivý řecký měkký sýr vyráběný z ovčího nebo kozího mléka, případně z obou. Připomíná osolený tvrdý tvaroh.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz