Marinovaná kuřecí křidélka grilovaná
V pikantní marinádě přes noc marinovaná kuřecí křídla, opečená na roštu grilu dozlatova, podávaná k pivu či vínu spolu s čerstvým pečivem jako ostré pohoštění.
Jednoduché a chutné pohoštění na grilu. Doba přípravy 40 minut.
Ingredience
Rozpis na 4 porce: | |
1 kg | kuřecích křídel |
Na ostrou marinádu: | |
8 lžic | sójové omáčky |
4 lžíce | medu |
2 lžíce | oleje |
1 lžička | soli |
4 ks | stroužky česneku |
1-2 ks | chilli papričky |
směs barevných pepřů |
Postup
1. Oloupaný česnek prolisujeme nebo utřeme, smícháme ho s olejem, medem, sójovou omáčkou a solí
2. Chilli papričky zbavíme jadřinců, nadrobno nasekáme a přidáme do marinády
3. Umytá a osušená křidélka vložíme do marinády a necháme je nejlépe celou noc, na chladném místě, marinovat
4. Marinovaná křidélka grilujeme na dobře rozehřátém roštu grilu, ze všech stran, dozlatova, během grilování je potíráme zbylou marinádou a dochutíme čerstvě namletým pepřem.
Doporučení:
Takto připravená křidélka podáváme s čerstvým pečivem a dobře vychlazeným pivem nebo sklenicí vína.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz