Marinovaný losos
Naložený losos v soli a cukru s koprem.
Ingredience
1 ks | lososa |
2 lžíce a více | cukru |
4 lžíce a více | soli |
1 lžíce a více | rozdrceného pepře |
koňak | |
kopr | |
fólie |
Postup
1. Očištěné a nestažené filety z lososa pinzetou zbavíme zbývajících kostí a na vnitřní straně je důkladně potřeme směsí soli a cukru (v poměru 2:1), nesmí chybět ani dávka hrubého pepře
2. Pak můžeme rybu pokapat koňakem a nakonec obložit koprem, nejlépe čerstvým
3. Takto připravené filety položíme vnitřními stranami k sobě a pevně zabalíme do fólie, aby tekutina, která se později uvolní, nemohla vytékat mimo rybu
4. Lososa zatížíme prkýnkem a závažím, uložíme na chladné místo, nejlépe do chladničky, a necháme 2 až 3 dny odležet
5. Každých 12 hodin rybu otočíme
6. Po vyjmutí z chladničky a setření větší části koření filety nakrájíme proti kůži na tenké plátky a můžeme podávat.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz