Medová vepřová žebírka
Vepřová žebírka marinovaná v marinádě z medu, citronové šťávy, piva a dalších ingrediencí, grilovaná na roštu grilu, nebo upečená v troubě.
Další z mnoha variant grilovaných žebírek. Doba přípravy 30 minut + 24 hodin marinování
Ingredience
4 kg | vepřových žebírek |
Na marinádu: | |
0,3 l | světlého piva |
8 lžic | medu |
1 lžíce | citronové šťávy |
1 lžíce | chilli koření |
1 lžíce | šalvěje |
sůl |
Postup
1. Žebírka naporcujeme na menší porce, položíme je do pekáčku a zalijeme marinádou, marinujeme 24 hodin, během marinování je nejméně dvakrát otočíme
2. Druhý den žebírka vytáhneme z lednice, posypeme solí (případně i grilovacím kořením) a grilujeme na dobře rozpáleném roštu grilu, nebo je můžeme upéci v troubě dozlatova, při grilování či pečení je potíráme zbylou marinádou.
Příprava marinády:
Do piva zamícháme citronovou šťávu spolu s medem, kořením a solí, marinádu zamícháme a můžeme aplikovat.
Doporučení:
Kdo má rád, může přidat do marinády i 2-3 ks stroužky česneku.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz