Medová vepřová žebírka

Vepřová žebírka marinovaná v marinádě z medu, citronové šťávy, piva a dalších ingrediencí, grilovaná na roštu grilu, nebo upečená v troubě.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Další z mnoha variant grilovaných žebírek. Doba přípravy 30 minut + 24 hodin marinování

Ingredience

 

4 kg vepřových žebírek
  Na marinádu:
0,3 l světlého piva
8 lžic medu
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce chilli koření
1 lžíce šalvěje
  sůl

 

 

Postup

 

1. Žebírka naporcujeme na menší porce, položíme je do pekáčku a zalijeme marinádou, marinujeme 24 hodin, během marinování je nejméně dvakrát otočíme
2. Druhý den žebírka vytáhneme z lednice, posypeme solí (případně i grilovacím kořením) a grilujeme na dobře rozpáleném roštu grilu, nebo je můžeme upéci v troubě dozlatova, při grilování či pečení je potíráme zbylou marinádou.

Příprava marinády:
Do piva zamícháme citronovou šťávu spolu s medem, kořením a solí, marinádu zamícháme a můžeme aplikovat.

Doporučení:
Kdo má rád, může přidat do marinády i 2-3 ks stroužky česneku.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz