Melounový sorbet

Melounový sorbet je vlastně ovocná zmražená dřeň, v tomto případě právě z vodního (červeného) melounu, cukru a nastrouhané citronové kůry.

 

Autor Ostravské Dortíky 

Melounový sorbet. Doba přípravy 30 minut + doba zmražení.

Ingredience

 

  Rozpis na cca 4 porce:
500 g vodního (červeného) melounu
6 lžiček moučkového cukru
1 lžička nastrouhané citronové kůry
  ovoce na ozdobení

 

 

Postup

 

1. Z chemicky neošetřeného a důkladně omytého citrónu si nastrouháme čerstvou kůru
2. Moučkový cukr smícháme s kůrou a zalijeme ho asi teplé 120 ml vody, přivedeme k varu a obsah hrnce vaříme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí, necháme vychladnout
3. Překrojený meloun zbavíme jadérek, dužinu nakrájíme na větší kousky, ty rozmixujeme
4. Zchladlý cukrový sirup smícháme s melounovým pyré a nejméně na hodinu dáme do lednice
5. Zchladlou směs přendáme do nádoby vhodné na mražení a necháme mrazit tak 4 hodiny, každou půlhodinu směs přešleháme metličkou nebo vidličkou, aby se rozbily krystalky ledu
6. Před samotným podáváním zmrzliny přemístěte nádobu asi na 15 minut do lednice
7. Sorbet servírujeme ozdobený kousky melounu nebo jiného sezónního ovoce.

Doporučení:
Tento recept můžeme použít i na jiné druhy melounů, například chutný sorbet připravíme z melounu zeleného nebo žlutého.

 

Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz