Nepečený jahodový dort
Jednoduchý recept na sladký nepečený dort z jahod, bílého jogurtu, šlehačky a dalších ingrediencí.
Jahodový nepečený dort - doba přípravy 30 minut + doba tuhnutí
Ingredience
500 g | jahod |
100 g | cukru |
125 ml | smetany ke šlehání |
2 dcl | bílého jogurtu |
1 dcl | pomerančové šťávy |
3 lžíce | vody |
1 lžíce | želatiny |
forma na dorty | |
šlehačka na ozdobu |
Postup
1. Jahody důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou, pak je necháme okapat, několik jahod si dáme stranou na ozdobu
2. Ostatní jahody rozmixujeme spolu s pomerančovou šťávou a cukrem
3. Připravenou šťávu propasírujeme přes sítko s malými oky
4. Želatinu rozpustíme ve 3 lžících vody a přidáme k jahodovému pyré
5. V této fázi k ostatním ingrediencím přidáme vyšlehanou šlehačku a bílý jogurt
6. Formu vypláchneme studenou vodou, nalijeme do ní připravenou směs a odložíme do chladničky minimálně na 2 hodiny, aby nám dort pěkně ztuhl
7. Hotovou dortu vyklopíme z formy, ozdobíme jahodami, šlehačkou a můžeme servírovat.
Doporučení:
Jahody v tomto receptu můžeme nahradit malinami, vyrobíme si tak chutný nepečený malinový dort.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz