Novoroční punč
Horký nápoj z čaje, červeného vína a rumu.
Doba přípravy 20 minut
Ingredience
Na 8 porcí: | |
2 dl | rumu |
1/2 l | červeného vína |
200 g | cukru |
3/4 l | slabého černého čaje |
3 ks | pomeranče |
2 ks | hřebíčku |
1 ks | celé skořice |
1 ks | citrónu |
Postup
1. Do hrnce nalijeme, předem uvařený, slabý černý čaj, přidáme cukr, ze dvou pomerančů a citrónu ostrouhanou, dobře umytou kůru, skořici a hřebíček a cca 5 minut vše povaříme
2. Pak směs prolijeme sítkem do jiné nádoby, přilijeme víno a na ohni přivedeme téměř k bodu varu, pak odstavíme
3. Přilijeme šťávu z pomerančů a citrónu, zamícháme
4. Horký punč nalijeme do předem vyhřátých sklenic a nakonec do jednotlivých porcí podělíme rum
5. Ihned podáváme.
Poznámka:
U přípravy punčů se snažíme dodržovat tato pravidla:
- voda musí být čerstvě svařená
- nikdy nenaléváme horkou vodu přímo na destilát (potlačíme tím aroma lihoviny)
- destilát naléváme nejlépe těsně před podáváním na konci přípravy
- sklenice na punče předem nahřejeme a dbáme, aby nebyly mastné
- příliš nesladíme.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz