Novoroční punč

Horký nápoj z čaje, červeného vína a rumu.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 20 minut

Ingredience

 

Na 8 porcí:
2 dl rumu
1/2 l červeného vína
200 g cukru
3/4 l slabého černého čaje
3 ks pomeranče
2 ks hřebíčku
1 ks celé skořice
1 ks citrónu

 

 

Postup

 

1. Do hrnce nalijeme, předem uvařený, slabý černý čaj, přidáme cukr, ze dvou pomerančů a citrónu ostrouhanou, dobře umytou kůru, skořici a hřebíček a cca 5 minut vše povaříme
2. Pak směs prolijeme sítkem do jiné nádoby, přilijeme víno a na ohni přivedeme téměř k bodu varu, pak odstavíme
3. Přilijeme šťávu z pomerančů a citrónu, zamícháme
4. Horký punč nalijeme do předem vyhřátých sklenic a nakonec do jednotlivých porcí podělíme rum
5. Ihned podáváme.

Poznámka:
U přípravy punčů se snažíme dodržovat tato pravidla:
- voda musí být čerstvě svařená
- nikdy nenaléváme horkou vodu přímo na destilát (potlačíme tím aroma lihoviny)
- destilát naléváme nejlépe těsně před podáváním na konci přípravy
- sklenice na punče předem nahřejeme a dbáme, aby nebyly mastné
- příliš nesladíme.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz