Okurkové kanapky s mandlovou paštikou
Zdravé pohoštění pro Vaší párty
Doba přípravy 15 minut
Ingredience
Rozpis na 3-4 porce: | |
1-2 ks | salátové okurky |
1- trsy | cherry rajčátek |
Na mandlovou paštiku: | |
1 šálek | mandlí |
1 šálek | nastrouhaného petržele |
2 hrsti | čerstvé bazalky |
1 lžíce | jablečného octa |
1 lžíce | olivového oleje |
1 ks | stroužek česneku |
šťáva z 1 ks citrónu | |
sůl |
Postup
1. Začneme výrobou mandlové paštiky; mandle rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme
zbylé suroviny a opět dobře rozmixujeme, jen jablečný ocet přidáváme opatrně, začneme s menším množstvím a postupně přidáváme více, podle chuti
2. Z okurky nakrájíme širší kolečka, ta ozdobíme lžící mandlové paštiky
3. Nakonec kanapky ozdobíme cherry rajčátky a můžeme je ihned podávat jako lehkou večeři nebo občerstvení pro sportovce.
Doporučení:
Abychom z mandlí "vytěžili " co nejvíce živin, namočíme je na několik hodin (nejlépe přes noc), do vody. Budou se nám nejen snadněji mixovat, protože změknou, ale namočením se stávají i výživnější. Pokud chceme menší obměnu receptu, místo okurky použijeme opečené kroužky cukety.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz