Olivový chléb
Recept na přípravu bochníku chleba vhodného na servírování jako předkrm spolu se zeleným salátem a ostrou zálivkou.
Ingredience
500 g | hrubé mouky |
60 g | vypeckovaných černých oliv |
1 sáček | sušených kvasnic (6 g) |
olivový olej | |
voda | |
mák |
Postup
1. Z mouky, kvasnic a vody vypracujeme těsto, necháme ho vykynout, dokud nezvětší svůj objem o polovinu
2. Těsto znovu vyválíme a přidáme vypeckované olivy, potřeme ho olivovým olejem, přeložíme na vymaštěný plech, posypeme mákem a necháme znovu kynout až zase o polovinu zvětší svůj objem
3. V této fázi chleba vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme 30 minut anebo tak dlouho, dokud kůrka nezhnědne.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz