Pečená vepřová žebra
V pikantní marinádě naložená uvařená vepřová žebra, dopečená v troubě.
Uvařená žebra opečená na grilu. Doba přípravy 70 minut + nejméně 2 hodiny marinování
Ingredience
1 kg | vepřových masitých žeber |
5-6 ks | kuliček nového koření |
5-6 ks | kuliček celého pepře |
2 ks | celé bobkové listy |
voda | |
sůl | |
Na marinádu: | |
0,5 l | černého piva |
1/2 balení | směsi koření Country (nebo podle chuti) |
1-2 ks | červené chilli papričky |
2 lžičky | pepře |
sůl |
Postup
1. Opláchnutá vepřová žebra dáme vařit do mírně osolené vody na cca 45 minut, poloměkka žebra vytáhneme a necháme vychladnout
2. Marinádu připravíme z černého piva, do kterého zamícháme Country koření, mletý pepř, nadrobno nasekané chilli papričky a sůl
3. Žebra hojně potřeme marinádou a marinujeme nejméně 2 hodiny
4. Žebra pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut, pak je necháme vychladit
5. Těsně před podáváním hotová žebra dáme na 10 minut do trouby vyhřáté na 230-240 °C a ihned je teplé servírujeme s čerstvým pečivem a studeným pivem.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz