Pečené koleno bez kosti
Vykostěné vepřové koleno, potřené marinádou, zamotané do tvaru rolády a upečené doměkka na cibulce, podlité světlým pivem.
Doba přípravy 110 minut
Ingredience
ks | vepřového kolena ze zadní nohy |
2-3 ks | cibule |
0,3 l | světlého piva |
kmín | |
pepř | |
sůl | |
Na marinádu: | |
2 lžíce | nejlépe francouzské hořčice |
2-3 ks | stroužky česneku |
0,2 l | světlého piva |
sůl |
Postup
1. Nejprve si připravíme marinádu, česnek utřeme se solí, promícháme spolu s hořčicí a pivem
2. Koleno vykostíme, mírně naklepeme a osolíme, okořeníme pepřem a kmínem
3. Připravený plát masa potřeme marinádou a zamotáme jako ptáček, zajistíme párátky, grilovacími jehlami, nebo zavážeme nití
4. Pekáč vymažeme tukem a posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, na vrstvu cibule položíme připravené koleno, to ještě podlijeme pivem
5. Pečeme zaklopené v troubě vyhřáté na 200 °C asi 60 minut, odklopené dalších cca 30 minut, až bude mít kolínko pěkně křupavou kůžičku, během pečení několikrát maso přelijeme šťávou z výpeku a případně podlijeme dalším pivem.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz