Pečené koleno bez kosti

Vykostěné vepřové koleno, potřené marinádou, zamotané do tvaru rolády a upečené doměkka na cibulce, podlité světlým pivem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 110 minut

Ingredience

 

ks vepřového kolena ze zadní nohy
2-3 ks cibule
0,3 l světlého piva
  kmín
  pepř
  sůl
  Na marinádu:
2 lžíce nejlépe francouzské hořčice
2-3 ks stroužky česneku
0,2 l světlého piva
  sůl

 

 

Postup

 

1. Nejprve si připravíme marinádu, česnek utřeme se solí, promícháme spolu s hořčicí a pivem
2. Koleno vykostíme, mírně naklepeme a osolíme, okořeníme pepřem a kmínem
3. Připravený plát masa potřeme marinádou a zamotáme jako ptáček, zajistíme párátky, grilovacími jehlami, nebo zavážeme nití
4. Pekáč vymažeme tukem a posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, na vrstvu cibule položíme připravené koleno, to ještě podlijeme pivem
5. Pečeme zaklopené v troubě vyhřáté na 200 °C asi 60 minut, odklopené dalších cca 30 minut, až bude mít kolínko pěkně křupavou kůžičku, během pečení několikrát maso přelijeme šťávou z výpeku a případně podlijeme dalším pivem.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz