Pečené ocásky
Ocásky z prasátek upravené k obírání, například k dobře vychlazenému pivu.
Ocásky na grilu. Doba přípravy 50 minut.
Ingredience
600 g | vepřových ocásků |
celý kmín | |
sůl | |
voda na podlití |
Postup
1. Vepřové ocásky dobře očistíme a několikrát propereme ve vlažné vodě
2. Vložíme je do pekáče, okmínujeme, osolíme, podlijeme trochou horké vody a dáme do předehřáté trouby na 190 °C péci
3. Během pečení občas přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou, neublíží jim ani zastříknutí trochou piva
4. Dozlatova upečené ocásky vyndáme a šťávu vydusíme na tuk
5. Pečené ocásky klademe na zahřáté talíře a přeléváme vypečeným sádlem.
Doporučení:
- Vychlazený výpek je velmi chutný jako pomazánka na chlebu obloženém čerstvou zeleninou.
- K ocáskům servírujeme čerstvý chléb, hořčici, křen a kyselé okurky.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz