Pepřové steaky marinované v pivu
V pivu a dalších ingrediencích marinované grilované steaky z hovězí svíčkové nebo hovězího roštěnce.
Steaky z hovězí svíčkové. Doba přípravy30 minut + doba marinování
Ingredience
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | steaky z hovězí svíčkové nebo roštěnce |
2 ks | stroužky česneku |
250 ml | černého piva s plnou, poněkud sladší chutí |
2 lžíce | worcesterské omáčky |
2 lžíce | hnědého cukru |
1 lžíce | drceného pepře |
1 lžíce | oleje |
sůl |
Postup
1. Oloupané stroužky česneku utřeme se solí
2. Smícháme worcesterskou omáčku s černým pivem, olejem, hnědým cukrem a 1 lžičkou soli, do marinády pak zamícháme utřený česnek
3. Očištěné steaky poklademe do hlubšího pekáčku a přelijeme je připravenou marinádou, marinujeme je nejméně 2 hodiny uložené v lednici, během marinování je několikrát obrátíme
4. Steaky vyjmeme z marinády, vetřeme do nich podrcený pepř a dáme je na gril
5. Grilujeme asi 6 minut po každé straně, během grilování maso potíráme zbylou marinádou.
Doporučení:
Jako přílohu podáváme čerstvý chléb a grilovanou zeleninu.