Pikantní Crostini
Crostini neboli malé toasty jsou typickým italským předkrmem z topinek obložených sýry, masem či zeleninou. Často také bývají pomazány různými pomazánkami.
Doba přípravy 30 minut
Ingredience
Rozpis na 4 porce: | |
8 ks | velkých plátků bagety |
3 ks | stroužky česneku |
2 ks | červené papriky |
1 ks | cibule |
8 lžic | olivového oleje |
4 lžíce | citrónové šťávy |
3 lžíce | másla nebo rostlinného tuku |
1 lžíce | sezamových semínek |
1/8 l | čirého vývaru z kostky |
1 konzerva | cizrny (425 ml) |
4 snítky | petrželky |
mletý kmín | |
chilli | |
sůl |
Postup
1. Omyté a okapané papriky zbavené jadřinců nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli nasekáme ne jemno
2. Cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném oleji, pak přidáme papriky, na špičku nože mletého kmínu a podlijeme vývarem, vaříme pod pokličkou 10-15 minut
3. Mírně vychladlou směs rozšleháme pomocí ručního tyčového mixéru na pyré
4. Pomazánku ochutíme solí a chilli a necháme úplně vychladnout
5. Opláchnutou cizrnu necháme na sítu okapat (1 polévkovou lžíci si odložíme na ozdobení), oloupaný česnek nakrájíme na drobné kostičky, petrželku omyjeme, osušíme, lístky otrháme, polovinu jich nahrubo nasekáme
6. Cizrnu, citrónovou šťávu, česnek, nasekanou petrželku, 6 lžic olivového oleje a 4 lžíce vody rozšleháme na pyré, vznikne nám tak cizrnová pomazánka
7. Na suché pánvi opražíme sezamová semínka dozlatova, vyjmeme je a dáme zchladnout
8. V pánvi na rozpáleném tuku opečeme plátky bagety, 4 plátky potřeme paprikovou pomazánkou, kterou můžeme ještě posypat celým kmínem, zbytek opečených baget potřeme cizrnovou pomazánkou a pokapeme zbylou lžící olivového oleje a posypeme sezamem a cizrnou
9. Topinky podáváme ozdobené lístky petrželky.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz