Pikantní hamburgery

Recept na hamburgery z mletého masa, vajec, kaparů, česneku, cibule, worcesterské omáčky a koření, orestované na oleji nebo opečené na grilu, servírované v bulkách.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Pikantní hamburgery. Doba přípravy 40 minut.

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
500 g mletého masa hovězího zadního
4 ks hamburgerové bulky
2 ks vejce
1 ks troužek česneku
1 ks cibule
2 lžíce kečupu
2 lžíce oleje
1 lžíce worcesterské omáčky
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce kaparů
  mletý pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Mleté maso osolíme a opepříme
2. Promícháme ho s jemně nakrájenou cibulí, nadrobno posekanými kapary, vejci rozšlehanými vidličkou a rozetřeným česnekem
3. Nakonec směs dochutíme kečupem nebo hořčicí
4. Ze směsi tvarujeme čtyři ploché masové placičky, na grilováné straně je potřeme olejem a pod grilem je po obou stranách zapečeme, nebo je zprudka orestujeme na pánvičce v troše oleje
5. Horké hamburgery vložíme do rozkrojených bulek a ihned podáváme.

Doporučení:
Hamburgery můžeme doplnit plátky listového salátu a rajčat, plátky tvrdého sýra, hořčicí, majonézou …

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz