Pikantní žebírka
Tato upečená žebírka se skvěle hodí k dobře vychlazenému pivu.
Grilovaná žebírka na pikantní způsob. Doba přípravy 60 minut + 2 hodiny marinování
Ingredience
Rozpis na 4 porce: | |
1 kg | vepřových masitých žeber |
4 ks | stroužky česneku |
2 ks | chilli papričky |
1 ks | středně velké cibule |
4 lžíce | oleje |
2 lžíce | worcesterské omáčky |
2 lžíce | sojové omáčky |
2- 3 lžíce | medu |
citrónová šťáva | |
mletý černý pepř | |
sůl | |
olej na pomazání pekáče |
Postup
1. Nejprve si připravíme marinádu; cibuli jemně nasekáme, chilli papričky zbavíme osemení a nakrájíme je na jemno, česnek utřeme se solí
2. Všechny ingredience (samozřejmě vyjma žeber) smícháme, okořeníme a dle chuti přidáme citrónovou šťávu
3. Marinádou potřeme žebírka a necháme je v chladu nejméně 2 hodiny odležet
4. Pak je vyskládáme do pekáče potřeného olejem
5. Žebírka pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C cca 45 minut.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz