Pikantní žebírka

Tato upečená žebírka se skvěle hodí k dobře vychlazenému pivu.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Grilovaná žebírka na pikantní způsob. Doba přípravy 60 minut + 2 hodiny marinování

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
1 kg vepřových masitých žeber
4 ks stroužky česneku
2 ks chilli papričky
1 ks středně velké cibule
4 lžíce oleje
2 lžíce worcesterské omáčky
2 lžíce sojové omáčky
2- 3 lžíce medu
  citrónová šťáva
  mletý černý pepř
  sůl
  olej na pomazání pekáče

 

 

Postup

 

1. Nejprve si připravíme marinádu; cibuli jemně nasekáme, chilli papričky zbavíme osemení a nakrájíme je na jemno, česnek utřeme se solí
2. Všechny ingredience (samozřejmě vyjma žeber) smícháme, okořeníme a dle chuti přidáme citrónovou šťávu
3. Marinádou potřeme žebírka a necháme je v chladu nejméně 2 hodiny odležet
4. Pak je vyskládáme do pekáče potřeného olejem
5. Žebírka pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C cca 45 minut.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz