Piškotový dortík

Jahodový dort s jogurtem

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 60 minut

Ingredience

 

  • Rosol-1/4l ovocné šťávy,1balíček pudink.prášku s jahodovou příchutí 
  • Krém - 2PL želatiny,
  • 3kelímky bílého jogurtu 450g 
  • 4PL moučkového cukru,
  • 1 vanilkový cukr,
  • 1dl mléka,
  • 250g čerstvých jahod 
  •  
  • Ovocná šťáva nebo likér 
  • Na ozdobu-ušlehaná sladká smetana,jahody 
  • Piškoty 1balíček

 

Postup

 

Dno i stěny formy vyložíme piškoty pokapanými ovocnou šťávou nebo likérem.Želatinu namočíme do vlažného mléka a po nabobtnání ji přimícháme do připraveného krému.Na piškoty rozetřeme polovinu krému,pokryjeme piškoty a zakryjeme zbývajícím krémem.Z ovocné šťávy,vody pudink.prášku uvaříme rosol.Jahody ozdobně rozložíme na povrch krému a zalijeme rosolem.Dort necháme v chladničce ztuhnout a rozležet.Před podáváním jej ozdobíme šlehačkou a jahodami.

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz