Plněné rohlíkové bulky zapékané
Rohlíkové bulky nadité sýrem, anglickou slaninou nebo šunkou, rajčátky, bylinkami a vejcem, pěkně zapečené v troubě.
Doba přípravy 30 minut
Ingredience
Rozpis na 1 porce: | |
1 ks | rohlíkové bulky |
1 ks | vejce |
1-2 ks | přepůlená cherry rajčátka |
2 lžíce | natrouhaného tvrdého sýra |
plátek anglické slaniny, nebo šunky či kusek jiné uzeniny | |
rozpuštěné máslo nebo plátky zruhlého másla | |
petrželka nebo ledový salát | |
alobal |
Postup
1. Z rohlíkové bulky opatrně seřízneme vrchní část, tolik, aby jsme ji mohli pěkně vydlabat, část vnitřku odstraníme
2. Vydlabanou část pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme částí nastrouhaného sýra, vložíme natrhanou slaninu nebo šunku
3. Pokračujeme s náplní; přidáme rajčátka, natrhané listy petrželky, vše opět zasypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a pokapeme máslem
4. Nakonec vyklepneme vejce, osolíme, celou bulku přendáme na alobal, z kterého uděláme takové hnízdo (okraje srolujeme)
5. Zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, pečeme tak dlouho, až se vejce zatáhne, žloutek by měl zůstat mírně tekoucí, tedy asi 15-20 minut
6. Podáváme teplé, alobal odstraníme.
Doporučení:
Zkoušeli jsme bulky zapéci i v mikrovlnné troubě a výsledek byl stejně dobrý, jako housky zapečené v klasické troubě a ještě to bylo mnohem rychlejší!
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz