Pomazánka z uzené makrely
Umleté maso z vyuzené makrely smíchané s jogurtem, máslem, olivami, cibulí a citronovou šťávou, ochucené pepřem a solí.
Doba přípravy 20 minut
Ingredience
1 ks | uzené makrely |
1 ks | cibule |
2 ks | sladkokyselé okurky |
1 hrst | oliv |
4 lžíce | bílého jogurtu |
2 lžíce | másla |
citronová šťáva | |
pepř | |
sůl |
Postup
1. Maso z makrely zbavíme kostí, umeleme na masovém strojku, nebo rozsekáme na jemno nožem
2. Cibuli oloupeme, jemně nasekáme, také okurky a olivy nasekáme nadrobno
3. Vše promícháme s máslem a rozšleháme vidličkou s bílým jogurtem
4. Nakonec pomazánku ochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.
Doporučení:
Rybí pomazánku mažeme na čerstvý chléb nebo pečivo.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz