Pusinky s karamelovým krémem
Sněhové pečivo plněné karamelovým krémom
Doba přípravy déle než 60 minut
Ingredience
- Bílek 4 ks
- Cukr krupice 300 g
- Máslo 250 g
- Mléko kondenzované slazené, 1 plechovka
Postup
Bílky vyšleháme do tuha, pak za stálého šlehání přidáváme po částech cukr.
Hmotou naplníme cukrářský sáček s vroubkovaným nástavcem a tvarujeme na plech vyložený pečícím papírem pusinky.
Pusinky pečeme nebo spíše sušíme při 100 - 150°C asi 15 minut a poté ztlumíme troubu asi na 50°C a ještě asi 10 minut sušíme. Snížením teploty docílíme toho, že pusinky zůstanou bílé.
Krém:
Uzavřenou plechovku s mlékem vaříme ponořenou v hrnci s vodou 2-3 hod., pak necháme vychladnout. Obsah plechovky vyšleháme s máslem a pusinky po dvou spojujeme karamelovým krémem.
Další recepty najdete na Tradiční recepty.cz