Rajčatový tartar tataráček na dva způsoby
V podstatě dva recepty na zeleninový tataráček připravený v jedné variantě z čerstvých rajčat, avokáda, ančoviček .... druhá varianta je kromě čerstvých rajčat také z rajčat sušených, nakládaných v oleji s česnekem a bylinkami, kaparů a dalších dobrot.
Doba přípravy 15 minut
Ingredience
První varianta s avokádem: | |
2 ks | větší masitá rajčata (vyberte semeníka, jinak by byl tartar příliš vodnatý) |
2-3 ks | filátka ančoviček |
1 ks | jarní cibulka (bílá část) |
1/2 ks | avokáda |
pár kapek olivového oleje | |
pár lístků čerstvé bazalky | |
pepř | |
sůl | |
Druhá varianta se sušenými rajčaty a kapary: | |
2 ks | větší masitá rajčata |
4-5 ks | ušených rajčat naložených v oleji s česnekem a bylinkami |
1 ks | jarní cibulka (bílá část) |
1 lžička | posekaných kaparů |
špetka drceného chilli nebo kousek na jemno posekané feferonky | |
pár kapek olivového oleje | |
pár lístků čerstvé bazalky | |
pepř | |
sůl |
Postup
Postup na tartar s avokádem:
1. Rajčata nakrájíme spolu s avokádem na drobné kostičky, cibulku, bazalku a ančovičky na jemno
2. Promícháme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a podle chuti dosolíme
3. Podáváme na opečené bagetce, nejlépe dobře vychlazené.
Postup na tartar se sušenými rajčaty a kapary:
1. Stejně jako u předchozího receptu nakrájíme rajčata na kostičky, sušená rajčata, jarní cibulku, bazalku a kapary na jemno posekáme
2. Promícháme, opepříme, dosolíme a zakápneme olivovým olejem
3. Vychlazené podáváme na opečené bagetce, potřené bazalkovým pestem nebo bez, to nechám na vás.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz