Rýžová kaše
Chutná sladká kaše z rýže, másla, sekaných vlašských ořechů, jablka nebo sušených meruňěk, fíků, datlí ... a mléka.
Doba přípravy 25 minut
Ingredience
Rozpis na 1 porci: | |
50 g | rýže |
300 ml | mléka |
1 lžíce | rozpuštěného másla |
1 lžíce | třtinového cukru |
jablko nebo sušené meruňky, fíky, datle ... | |
hrst sekaných vlašských ořechů | |
špetka soli |
Postup
1. Opranou rýži vsypeme do osoleného a oslazeného mléka a za občasného míchání ji pozvolna vaříme doměkka
2. Hotovou ji doplníme na kostičky nakrájeným jablkem nebo jiným ovocem a ořechy
3. Nakonec kaši polijeme trochou rozpuštěného másla.
Doporučení:
Používáme-li sušené ovoce, přidáme je k rýži dříve, než je zcela uvařená. Ovoce tak nasákne tekutinu a změkne.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz