Rýžový pudink
Z uvařené rýže, pískového cukru, másla, mléka, kakaa a vajec vyrobený chutný pudink, uvařený v páře.
Doba přípravy 90 minut
Ingredience
100 g | rýže |
50 g | másla |
80 g | pískového cukru |
20 g | naložené pomerančové kůry |
20 g | másla na vymazání formy |
20 g | strouhanky na vysypání formy |
10 g | kakaa (nebo 30 g strouhané čokolády) |
4 ks | vajec |
1/3 l | mléka |
1/4 l | láhev zavařených meruněk |
Postup
1. Přebranou, spařenou rýži uvaříme v mléce doměkka a necháme ji vychladnout
2. V míse utřeme změklé máslo, přidáme cukr, žloutky a umícháme
3. Pak vmícháme vychladlou rýži, drobně nasekanou, v cukru naloženou pomerančovou kůru a nakonec zlehka tuhý sníh z bílků
4. Pudinkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou
5. Polovinu těsta vlijeme do formy a do druhé poloviny těsta vmícháme kakao (strouhanou čokoládu) a pak teprve nalijeme do formy
6. Formu uzavřeme a pudink v páře vaříme 45 minut
7. Uvařený pudink opatrně vyklopíme, uprostřed ozdobíme zavařenými meruňkami a šťávou z nich jej polijeme.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz