Všechny produkty jsou skladem. Vyřízené objednávky odesíláme do 24 hodin.

Salát Nicoise

Klenot francouzské kuchyně, salát Niçoise připravený z čerstvého tuňáka, malých olejnatých brambor, fazolek, cherry rajčátek, černých oliv, ančoviček ...

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 15 minut + doba vychlazení

Ingredience

 

Rozpis na 1-2 porce:
150 g cherry rajčat
120 g čerstvého tuňáka
120 g malých olejnatých brambor
110 g okurky
60 g zelených fazolek
500 ml vody
1,5 lžíce cukru krupice
1 lžíce olivového oleje
1 ks stroužku česneku
1 ks zelené papriky
1 ks vejce
  pepř
  sůl
  Na dresink:
3 lžíce extra panenského olivového oleje (nejlépe Monini Monello)
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce červeného vinného octa
  pepř
  sůl
  Suroviny na dokončení:
10 ks černých oliv s peckou
4 lístky bazalky
4 ks ančovičky

 

 

Postup

 

1. Uvaříme vejce natvrdo, zchladíme je v ledové vodě a podélně rozkrájíme na čtyři části
2. Očištěné brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme je vychladnout
3. Vodu smícháme s cukrem a přivedeme ji k varu, vedle si připravíme misku s ledovou vodou a kostkami ledu, fazolky dáme na pět minut do vařící vody a poté je zprudka zchladíme v misce se studenou vodou a ledem
4. Cherry rajčata rozkrájíme na polovinu, osolíme a necháme odstát
5. Papriku omyjeme, osušíme, vyndáme jádřinec a nakrájíme ji na kousky cca 1x2 cm
6. Okurku nakrájíme na plátky 0,5 cm silné, brambory na plátky 2 cm silné
7. Tuňáka rozkrojíme na dvě kostky a ze všech stran osolíme a opepříme, na vyšším ohni v pánvi rozpálíme olej a tuňáka na něm zprudka opečeme ze všech stran lehce dozlatova, z každé strany asi deset vteřin (tuňák zůstane uvnitř pěkně syrový), tuňáka nakrájíme na plátky
8. Misku na salát vytřeme oloupaným a rozmačkaným česnekem
9. Připravíme si dresink; v misce vyšleháme metličkou ocet, extra panenský olej Monini Monello, citronovou šťávu, sůl a pepř
10. Do misky s dresinkem přidáme nakrájenou zeleninu, vejce, olivy, natrhanou bazalku, ančovičky a tuňáka, nakonec vše promícháme a dáme na chvíli do lednice vychladit.

Zdroj: Pražský kulinářský institut

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz