Všechny produkty jsou skladem. Vyřízené objednávky odesíláme do 24 hodin.

Sicilské cannoli

V horkém oleji smažené trubičky plněné různými sladkými náplněmi.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 90 minut

Ingredience

 

Na těsto na trubičky:
500 g hladké mouky "00"
40 g rozpuštěného vepřového sádla
25 g cukru krupice
200 ml červeného vína
  olej nebo sádlo na smažení
  Na sladkou náplň:
500 g ricotty
150 g moučkového cukru
50 g nasekané tmavé čokolády
50 g nasekaných pistácií
2 lžíce pomerančového kompotu
2 lžičky smíšené kandované citrusové kůry
  Ostatní:
  forma na vykrajování o průměru 8 cm
  mouka na pracovní plochu
  formičky na trubičky

 

 

Postup

 

1. V míse spolu mícháme mouku s vepřovým sádlem, cukrem a vínem, zpracováváme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladké těsto
2. Z těsta vyválíme na pomoučené pracovní ploše plát silný 2 mm, z kterého pomocí formy vykrájíme kolečko o průměru 8 cm, mělo by se nám podařit vykrájet 12 kousků
3. Jednotlivá plátky těsta obtočíme kolem nerezového válce - formičky na trubičky tak, aby se konce spojily a mohly se dobře přitisknout k sobě, formičky před tím potřeme trochou sádla nebo oleje
4. Poté je smažíme v rozpáleném oleji na 180 °C do křupava, po usmažení je necháme okapat na savém papíru
5. Připravíme si sladkou náplň; vyšleháme ricottu s cukrem do hladkého krému, přidáme čokoládu, lžíci pomerančového kompotu, kandovanou kůru a 25 g pistácií
6. Každou cannolu naplníme ochuceným ricottovým krémem, jeden z konců cannoli namočíme do pistácií a druhý do pomerančového kompotu
8. Cannoli nakonec položíme na talíř a posypeme moučkovým cukrem.

Doporučení:
Samozřejmě opět existuje mnoho variant sladké náplně, stejně tak se konce máčejí například v cukrářské barevné rýži, čokoládě, kandovaném ovoci, apod.

Poznámka:
Ricotta - Italský sýr podobný tvarohu. Zhotovuje se z kozího nebo kravského mléka a používá se zejména při přípravě sladkých jídel a do pomazánek. U nás se často nahrazuje lučinou. Vyrábí se ze syrovátky. Je velmi snadno stravitelná, vhodná i pro kojence a nemocné. Má vysokou nutriční hodnotu, nízký obsah tuku, vysoký obsah bílkovin. Mezi všemi mléčnými výrobky je to produkt s nejmenším obsahem tuku.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz