Silný kuřecí vývar
Vývar z kuřecích skeletů se zeleninou
Doba přípravy 2,5 hodiny
Ingredience
- Bobkový list 4 ks
- Celer řapíkatý, 1 ks
- Česnek stroužky, 2
- Kedlubna 1 ks
- Kuřecí skelet, 4 ks
- Mrkev 2 ks
- Nové koření kuličky, 4
- Pepř 5 kuliček, barevný a mletý bílý
- Petržel svazek natě, 1
- Pórek 1 ks
- Sůl
- Šalotka 1 ks
Postup
Skelety spaříme horkou vodou a scedíme. Zeleninu očistíme, nakrájíme na 2 cm velké kousky a spolu s kostmi a česnekem vložíme do 2,4l studené vody. Přidáme koření a pozvolna vaříme 2 hodiny. Pěnu, která se tvoří na povrchu, sbíráme naběračkou. Nakonec vývar dochutíme solí a pepřem a scedíme přes jemný cedník. Vývar rozdělíme do misek a přidáme drcený barevný pepř.
Další recepty najdete na Tradiční recepty.cz