Silný kuřecí vývar

Vývar z kuřecích skeletů se zeleninou

 

Autor Jana Mikudová 

Doba přípravy 2,5 hodiny

Ingredience

 

  • Bobkový list 4 ks
  • Celer řapíkatý, 1 ks
  • Česnek stroužky, 2 
  • Kedlubna 1 ks
  • Kuřecí skelet, 4 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Nové koření kuličky, 4 
  • Pepř 5 kuliček, barevný a mletý bílý 
  • Petržel svazek natě, 1 
  • Pórek 1 ks
  • Sůl  
  • Šalotka 1 ks

 

Postup

 

Skelety spaříme horkou vodou a scedíme. Zeleninu očistíme, nakrájíme na 2 cm velké kousky a spolu s kostmi a česnekem vložíme do 2,4l studené vody. Přidáme koření a pozvolna vaříme 2 hodiny. Pěnu, která se tvoří na povrchu, sbíráme naběračkou. Nakonec vývar dochutíme solí a pepřem a scedíme přes jemný cedník. Vývar rozdělíme do misek a přidáme drcený barevný pepř.

 

Další recepty najdete na Tradiční recepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz