Silvestrovský punč
Horký nápoj z vína a vodky nebo třešňové pálenky.
Doba přípravy 20 minut
Ingredience
Na 5 porcí: | |
1/16 l | vodky nebo třešňové pálenky |
1/4 l | červeného vína |
1/4 l | bílého vína |
1/4 l | vody |
120 g | kandovaného cukru |
5 cl | citrónové šťávy |
Postup
1. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme kandovaný cukr a na ohni jeje rozpustíme
2. Rozpuštěný cukr prolijeme přes sítko do hrnce a přilijeme obě vína, silně zahřejeme, ale navaříme
3. Nakonec přilijeme citrónovou šťávu a vše nalijeme do předem vyhřátých sklenic
4. Dolijeme vodku nebo třešňovou pálenku (podělíme ji do jednotlivých sklenic) a ihned podáváme.
Poznámka:
U přípravy punčů se snažíme dodržovat tato pravidla:
- voda musí být čerstvě svařená
- nikdy nenaléváme horkou vodu přímo na destilát (potlačíme tím aroma lihoviny)
- destilát naléváme nejlépe těsně před podáváním na konci přípravy
- sklenice na punče předem nahřejeme a dbáme, aby nebyly mastné
- příliš nesladíme.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz