Škvarkové placky
Ze škvarkového těsta upečené placky skvělé k teplému čaji či bramborové polévce.
Ingredience
1 kg | hladké mouky |
500 g | mletých škvarků |
60 g | droždí |
4 ks | vejce |
vlažné mléko | |
sádlo | |
kmín | |
cukr | |
sůl |
Postup
1. Nejprve si připravíme z droždí, vlažného mléka a cukru kvásek, v míse promícháme hladkou mouku se škvarky, uděláme důlek vlijeme kvásek, promícháme, přidáme 2 vejce 2 lžíce sádla, sůl a necháme 45 minut až 1 hodinu odpočinout a vykynout
2. Na pomoučněném vále vyválíme plát silný asi 1 cm a pivním pohárem vykrájíme kolečka o průměru 6-7 cm, vykrájené placky dáme na plech na který jsme předtím vyložili pečícím papírem, nožem udělíme mřížky na povrchu placek, pokmínujeme je a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 C
3. Rozbijeme zbylé 2 vejce, rozšleháme žloutky a během pečení potíráme.
4. Škvarkové placky podáváme samotné s horkým čajem nebo s bramborovou polévkou.
Doporučení:
Z uvedené dávky uděláme 32-34 placek dávku lze snížit na polovinu.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz