Slavnostní paštika z husích jater
Skvělá domácí paštika, která v chladu vydrží i několik měsíců.
Doba přípravy 180 minut
Ingredience
500 g | husích jater |
500 g | uzeného jazyka |
500 g | šunky |
250 g | vepřového masa |
250 g | telecího masa |
100 g | telecích jater (vepřových) |
100 g | slaniny |
1 ks | žemle namočené ve víně |
1 ks | vejce |
špetka paštikového koření | |
sůl |
Postup
1. Maso, telecí(vepřové)játra i polovinu slaniny a husích jater umeleme na masovém mlýnku
2. Pak umeleme žemli
3. Vše utřeme s vejcem a žloutkem do pěny
4. Osolíme a okořeníme
5. Zbytek jater i slaniny, uzený jazyk a šunku nakrájíme na menší kostičky
6. Vše přimícháme do výše připravené směsi a naplníme do zavařovacích lahví, vymazaných sádlem nebo vyložené tenkými plátky slaniny
7. Láhev uzavřeme a paštiku vaříme v páře 2hodiny
8. Vychladlou paštiku uložíme v chladnu, kde nám vydrží i několik měsíců.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz