Slavnostní paštika z husích jater

Skvělá domácí paštika, která v chladu vydrží i několik měsíců.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 180 minut

Ingredience

 

500 g husích jater
500 g uzeného jazyka
500 g šunky
250 g vepřového masa
250 g telecího masa
100 g telecích jater (vepřových)
100 g slaniny
1 ks žemle namočené ve víně
1 ks vejce
  špetka paštikového koření
  sůl

 

 

Postup

 

1. Maso, telecí(vepřové)játra i polovinu slaniny a husích jater umeleme na masovém mlýnku
2. Pak umeleme žemli
3. Vše utřeme s vejcem a žloutkem do pěny
4. Osolíme a okořeníme
5. Zbytek jater i slaniny, uzený jazyk a šunku nakrájíme na menší kostičky
6. Vše přimícháme do výše připravené směsi a naplníme do zavařovacích lahví, vymazaných sádlem nebo vyložené tenkými plátky slaniny
7. Láhev uzavřeme a paštiku vaříme v páře 2hodiny
8. Vychladlou paštiku uložíme v chladnu, kde nám vydrží i několik měsíců.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz