Smažená zmrzlina
Že se nedá zmrzlina smažit? Ale dá a je to delikatesa!
Smažená zmrzlina. Doba přípravy 45 minut.
Ingredience
vanilková zmrzlina | |
1 ks | vejce |
2 lžíce | marmelády |
olej na smažení | |
vanilkový cukr na posypání | |
Na buflery: | |
120 g | prosáté hladké mouky |
70 g | moučkového cukru |
6 ks | žloutků |
6 ks | bílků |
Postup
1. Nejprve si připravíme buflery; ušleháme 6 ks žloutků s 35 g cukru a vmícháme do nich 30 g hladké mouky
2. Zvlášť ušleháme 6 ks bílků na tuhý sníh, do kterého zašleháme dalších 35 g cukru, pak smícháme se žloutkovou hmotou
3. Lehce vmícháme dalších 90 g hladké mouky
4. Hladkou trubičkou nastříkáme na tukem pomazaný a moukou vysypaný plech menší bochánky a pečeme v dobře vyhřáté a mírně pootevřené troubě (pracujeme rychle, protože těsto rychle řídne)
5. Vychladlé buflery na spodní straně vykrojíme, plníme tuhou zmrzlinou a po dvou slepujeme tence rozetřenou marmeládou, aby okraje k sobě dobře přilehly
6. Vzniklé koule ponoříme do rozšlehaného vejce, obalíme v jemně prosátých piškotových drobtech (vykrojené části buflerů) a smažíme v rozehřátém oleji (smažíme zprudka a krátce!)
7. Koule ihned podáváme pocukrované vanilkovým cukrem.
Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/