Smažená zmrzlina

Že se nedá zmrzlina smažit? Ale dá a je to delikatesa!

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Smažená zmrzlina. Doba přípravy 45 minut.

Ingredience

 

vanilková zmrzlina
1 ks vejce
2 lžíce marmelády
  olej na smažení
  vanilkový cukr na posypání
  Na buflery:
120 g prosáté hladké mouky
70 g moučkového cukru
6 ks žloutků
6 ks bílků

 

 

Postup

 

1. Nejprve si připravíme buflery; ušleháme 6 ks žloutků s 35 g cukru a vmícháme do nich 30 g hladké mouky
2. Zvlášť ušleháme 6 ks bílků na tuhý sníh, do kterého zašleháme dalších 35 g cukru, pak smícháme se žloutkovou hmotou
3. Lehce vmícháme dalších 90 g hladké mouky
4. Hladkou trubičkou nastříkáme na tukem pomazaný a moukou vysypaný plech menší bochánky a pečeme v dobře vyhřáté a mírně pootevřené troubě (pracujeme rychle, protože těsto rychle řídne)
5. Vychladlé buflery na spodní straně vykrojíme, plníme tuhou zmrzlinou a po dvou slepujeme tence rozetřenou marmeládou, aby okraje k sobě dobře přilehly
6. Vzniklé koule ponoříme do rozšlehaného vejce, obalíme v jemně prosátých piškotových drobtech (vykrojené části buflerů) a smažíme v rozehřátém oleji (smažíme zprudka a krátce!)
7. Koule ihned podáváme pocukrované vanilkovým cukrem.

Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz