Špenátová roláda plněná sýrovým krémem

Upečený těstový korpus ze zamraženého špenátového protlaku, polohrubé moky, vejce a česneku, potřený sýrovým krémem, zamotaný do tvaru rolády, po ztuhnutí v lednici nakrájený na plátky a podávaný jako předkrm, součást studených mís či jako zdravá svačinka

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 40 minut + doba tuhnutí

Ingredience

 

Na těsto rolády:
400 g zmraženého špenátového protlaku
120 g polohrubé mouky
2-3 ks stroužky česneku
3 ks vejce
  pepř
  sůl
  Na náplň:
250 g taveného sýra
125 g másla
1-2 ks vejce uvařená na tvrdo
1 ks cibule
  (mrkev, uzený losos, sterilované kápie ... )
  Ostatní:
  papír na pečení

 

 

Postup

 

1. Z vajíček oddělíme žloutky od bílků
2. Do povoleného špenátového protlaku vmícháme vaječné žloutky, prolisovaný česnek a mouku, ochutíme solí a pepřem
3. Nakonec do směsi zapracujeme ušlehaný tuhý sníh z bílků
4. Na plech vyložený papírem na pečení rozprostřeme připravenou špenátovou hmotu a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 12 minut, pak základ rolády vytáhneme z trouby a necháme chvíli odpočinout a mírně prochladnout, ještě teplé těsto i s papírem na pečení pak svineme do rolády a necháme úplně vychladnout
5. Mírně změklé máslo smícháme s taveným sýrem, nadrobno nasekaným vejcem uvařeným na tvrdo, oloupanou, a nadrobno nasekanou cibulí, náplň ještě ochutíme solí
6. Připravenou roládu rozvineme, papír opatrně sundáme a těsto potřeme sýrovým krémem a u kraje, který bude po zavinutí středový, poklademe proužky uzeného lososa, nebo tenké tyčinky očištěné mrkve, okapané kápie apod.
7. Roládu zavineme a necháme v lednici ztuhnout, pak ji nakrájíme na plátky a můžeme servírovat.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz