Špenátový závin s lososem a houbami
Slaný závin je skvělý jak studený, tak teplý.
Doba přípravy 60 minut
Ingredience
1 balíček | listového těsta |
1 balení | zmraženého špenátu |
1 sáček | oliv |
300 g | lososa |
3 dl | hřibů naložených v sladkokyselém nálevu |
1 ks | větší cibule |
1 ks | vejce |
celerová nať | |
česnek | |
hladká mouka | |
sojová omáčka | |
kmín | |
chilli koření | |
pepř | |
sůl |
Postup
1. Na pomoučněném vále rozválíme listové těsto na tenký plát, ten potřeme podušeným špenátem, poklademe na kostičky pokrájeným lososem a houbami, které propláchne od sladkokyselého nálevu
2. Přidáme pokrájené olivy a nadrobno nakrájenou cibuli i česnek, vše ochutíme solí, pepřem, chilli kořením, zakápneme sojovou omáčkou
3. Troubu předehřejeme na 190-200 °C, těsto opatrně srolujeme do tvaru závinu a upečeme dozlatova na plechu vyloženém pečícím papírem, během pečení potíráme žloutkem, ke konci pečení závin ještě posypeme kmínem a celerovou natí.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz