Srnčí paštika
Jemná směs ze srnčího a vepřového masa, vepřových jater a ostatních složek.
Doba přípravy 240 minut + doba odležení
Ingredience
Rozpis na 1 kg: | |
300 g | srnčí kýty s kostí |
300 g | vepřového bůčku s kostí |
150 g | slaniny |
100 g | vepřových jater |
100 g | cibule |
90 g | pitné vody do sušeného mléka |
50 g | másla |
50 g | červeného vína |
40 g | vajíček |
30 g | hladké mouky |
25 g | oleje na vymazání tvořítek |
16 g | soli |
10 g | sušeného plnotučného mléka |
7 g | hliníkové fólie |
2 g | kuliček nového koření |
1 g | bobkového listu |
1 g | kuliček černého pepře |
0,5 g | mletého nového koření |
0,5 g | mletého černého pepře |
Postup
1. Srnčí kýtu vykostíme, maso opereme, rozkrájíme na malé kousky a vložíme na drobně nakrájenou cibuli slabě osmaženou na másle
2. K masu přidáme trochu soli, koření a za stálého míchání podusíme ve vlastní šťávě asi 5 až 20 minut
3. Před koncem dušení přidáme víno
4. Vepřový bůček zbavený kostí a kůže prosolíme a necháme v chladu 24 hodin odležet
5. Očištěná a odblaněná vepřová játra umeleme na jemno, přidáme mleté koření, vejce, prosátou mouku a za postupného přilévání sušeného mléka rozředěného ve vodě šleháme
6. K vyšlehaným játrům přidáme podušené a jemně umleté srnčí maso i s vlastní šťávou, nahrubo umletý nasolený vepřový bůček a znovu vše dobře promícháme
7. Zcela nakonec přimícháme na drobné kostičky nakrájenou slaninu
8. Vymíchanou směsí plníme olejem vymaštěná paštiková tvořítka, dobře uzavřeme a paštiku táhneme v 80 °C asi 1,5 hodiny
9. Paštiku po vychladnutí vyklopíme a zabalíme do hliníkové fólie.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz