Steak s karamelizovaným česnekem a šalotkou ve vinné redukci na křupavé topince
Inspirativní recept na moderní úpravu hovězího masa servírovaného na topince spolu s karamelizovanou cibulkou a česnekem.
Hovězí steak na grilu trochu jinak. Doba přípravy 30 minut.
Ingredience
Suroviny na 4 porce: | |||||||||||||||||
4 ks | hovězí steaky (například K-Purland á 200 g) | ||||||||||||||||
mořská sůl | |||||||||||||||||
olivový olej | |||||||||||||||||
timián | |||||||||||||||||
máslo | |||||||||||||||||
sůl | |||||||||||||||||
Na karamelizovanou cibuli a česnek:
|
Postup
1. Hovězí steaky potřeme olejem, přidáme snítku tymiánu a pečeme na grilu nejprve prudce, až se maso zatáhneme ze všech stran, pak zvolna dopečeme na požadovaný stupeň propečení
2. Na závěr osolíme a potřeme máslem.
Příprava karamelizované cibule a česneku:
1. Celou šalotku, stroužky česneku a pár snítek rozmarýnu opečeme dozlatova na oleji
2. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat
3. Poté zalijeme vínem a zvolna redukujeme na medovou konzistenci
4. Nakonec dochutíme solí, cukrem a vinným octem.
Podáváme na topince z chleba opečené nasucho nebo s bílým pečivem.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz