Svařené červené víno jako lék
Červené víno má pozitivní účinky na náš organizmus.
Ingredience
0,7 l | červeného vína |
1 dcl | vody |
6 ks | hřebíčků |
1 ks | kousek skořice |
citronová kůra | |
cukr dle chuti |
Postup
1. Dáme vařit 1 dcl vody, do vody přidáme citronovou kůru, kousek skořicové kůry a 6 hřebíčků, až bude voda vřít a získá zlatou barvu
2. V této fázi do vody přilijeme 0,7 l červeného vína, osladíme cukrem a zahříváme na 80 °C, víno v žádném případě nevaříme, nad 80 °C se z vína začne vypařovat alkohol a to by byla škoda!
3. Horký svařák přelijeme do hrnečků a ihned podáváme jako prevenci i chutný nápoj na zahřátí.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz