Svařené červené víno jako lék

Červené víno má pozitivní účinky na náš organizmus.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 15 minut

Ingredience

 

0,7 l červeného vína
1 dcl vody
6 ks hřebíčků
1 ks kousek skořice
  citronová kůra
  cukr dle chuti

 

 

Postup

 

1. Dáme vařit 1 dcl vody, do vody přidáme citronovou kůru, kousek skořicové kůry a 6 hřebíčků, až bude voda vřít a získá zlatou barvu
2. V této fázi do vody přilijeme 0,7 l červeného vína, osladíme cukrem a zahříváme na 80 °C, víno v žádném případě nevaříme, nad 80 °C se z vína začne vypařovat alkohol a to by byla škoda!
3. Horký svařák přelijeme do hrnečků a ihned podáváme jako prevenci i chutný nápoj na zahřátí.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz