Tatarák z hovězího masa
Existuje mnoho receptů na tatarský biftek z pravé svíčkové. Zde vám předkládáme další variantu na hovězí tatarák.
Doba přípravy 40 minut + doba odležení
Ingredience
Rozpis na 2-4 porce: | |
400 g | pravé svíčkové (lze nahradit jihoamerickou kýtou nebo hovězím zadním) |
2 ks | vejce |
1 ks | větší cibule |
1 lžíce | plnotučné hořčice |
1 lžíce | kečupu |
1 lžička | worcesterské omáčky |
1 lžička | mleté červené papriky |
1 lžička | mletého pepře |
1 lžička | mletého kmínu |
1 lžička | soli |
Postup
1. Maso dvakrát až třikrát pomeleme, nebo ho naškrábeme nožem
2. Do namleté hmoty přidáme nejemno nasekanou cibuli, utřený česnek, hořčici, kečup, worchesterskou omáčku
3. Tatarák ještě osolíme, okořeníme pepřem, mletou paprikou, mletým kmínem
4. Nakonec přimícháme žloutky, masovou směs dobře promícháme a dáme vychladit.
Doporučení:
K masu podáváme topinky a cibuli. Chceme-li ostřejší tatarák, dochucujeme ho ještě chilli omáčkou nebo kořením tabasco.
Kdo se bojí, syrové žloutky může vynechat!
Poznámka:
Na předkrm postačí cca 100 g tataráku na osobu, na hlavní jídlo v kombinaci s topinkami a česnekem počítáme spíše s 200 g.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz