Tatarák z hovězího masa

Doba přípravy 40 minut + doba odležení

Ingredience

Rozpis na 2-4 porce:
400 g pravé svíčkové (lze nahradit jihoamerickou kýtou nebo hovězím zadním)
2 ks vejce
1 ks větší cibule
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce kečupu
1 lžička worcesterské omáčky
1 lžička mleté červené papriky
1 lžička mletého pepře
1 lžička mletého kmínu
1 lžička soli

 

Postup

1. Maso dvakrát až třikrát pomeleme, nebo ho naškrábeme nožem
2. Do namleté hmoty přidáme nejemno nasekanou cibuli, utřený česnek, hořčici, kečup, worchesterskou omáčku
3. Tatarák ještě osolíme, okořeníme pepřem, mletou paprikou, mletým kmínem
4. Nakonec přimícháme žloutky, masovou směs dobře promícháme a dáme vychladit.

Doporučení:
K masu podáváme topinky a cibuli. Chceme-li ostřejší tatarák, dochucujeme ho ještě chilli omáčkou nebo kořením tabasco.

Kdo se bojí, syrové žloutky může vynechat!

Poznámka:
Na předkrm postačí cca 100 g tataráku na osobu, na hlavní jídlo v kombinaci s topinkami a česnekem počítáme spíše s 200 g.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz